Kenteken aanvragen

Nu kunt u er ook voor kiezen om een voertuig te kopen waar nog geen kenteken op zit, de reden voor het kopen van een voertuig zonder kenteken kan bijvoorbeeld zijn dat u deze wilt gebruiken op priv├ęterrein. Mocht u toch gebruik willen maken van de openbare weg met dit voertuig, dan zult u een nieuw kenteken aan moeten vragen voor het voertuig. De procedure voor het aanvragen van een kenteken is niet voor elk voertuig hetzelfde en ook zeker niet voor elk voertuig rendabel, aan het aanvragen van een nieuw kenteken zijn namelijk redelijke hoge kosten verboden.

Aanvragen kenteken

U moet uw voertuig opnieuw laten keuren door het RDW, alleen als het voertuig door deze keuring heen komt zult u een nieuw kenteken hiervoor krijgen. De keuringskosten van het RDW verschillen per voertuig, de actuele kosten hiervan kunt u het best op de website van het RDW opzoeken voor het voertuig waarvoor u een nieuw kenteken aan wilt vragen. De kentekenkeuring van het RDW is niet te vergelijken met een normale APK keuring, bij een kentekenkeuring kijkt het RDW namelijk naar alles van het voertuig, bij een APK keuring kijkt de monteur slechts naar enkele technische en milieu aspecten van het voertuig en zal waar nodig reparaties uitvoeren aan het voertuig. Het RDW voert geen reparaties uit aan uw voertuig en zal bij een kentekenkeuring daarom alleen controles uitvoeren en hieruit de conclusie trekken of uw voertuig wel of niet geschikt is voor het openbare wegverkeer. Voordat u een kentekenkeuring aanvraagt bij het RDW is het van belang dat u uw voertuig zeer goed na hebt laten kijken bij een erkende monteur, het is verstandig daarbij aan te geven dat u van plan bent het voertuig te laten keuren door het RDW voor het verkrijgen van een kenteken. De kosten van het gereed maken van het voertuig voor de kentekenkeuring kunnen hoog oplopen indien het voertuig volledig niet aan de eisen voldoet, natuurlijk kunnen de kosten ook erg meevallen als de auto in goede staat is.

Nadat uw voertuig goedgekeurd is door het RDW zal deze kentekenpapieren voor u maken waarop de gegevens van het voertuig staan vermeld, nadat de RDW uw voertuig hebt goedgekeurd mag u hier geen wijzigingen meer aan aanbrengen, de kentekenpapieren zullen anders direct ongeldig worden verklaard. Ook in de toekomst dient u uzelf te houden aan de gegevens zoals deze staan vermeld op het kentekenbewijs (en dus ook in het online register van het RDW zodat mensen het kenteken later op kunnen zoeken), binnen een bepaalde tijd krijgt u daarnaast de kentekenplaten thuisgestuurd zodat u met de auto kunt gaan rijden, het is erg af te raden om te gaan rijden met het voertuig alvorens alles klopt, zoals de kentekenbewijzen en de kentekenplaten.

Indien uw voertuig geen kenteken heeft mag u geen gebruik maken van de openbare weg, u mag de auto daarom ook niet rijdend naar de monteur van de autogarage en de RDW keuring rijden, houdt hier rekening mee!

Advertentie

Informatie over

Rdw Kenteken, Kentekenbewijs , Kenteken opzoeken, Voertuiggegevens, Kenteken zoeken, Kenteken RDW, Informatie kenteken, Kenteken informatie, Informatie kenteken zoeken, Kentekeninformatie, Kenteken checken, Kenteken check, Autoverzekering vergelijken, Kentekencheck, RDW kentekencheck, zoeken op kenteken, auto zoeken op kenteken, kenteken zoeken eigenaar, op kenteken zoeken, auto op kenteken zoeken, auto kenteken zoeken, onderdelen zoeken op kenteken, kenteken zoeken auto, Kentekenplaat, rdw kenteken zoeken, kenteken zoeken rdw, Dagwaarde RDW kenteken, kenteken auto zoeken, kenteken zoeken op naam, auto onderdelen zoeken op kenteken, duits kenteken zoeken, kenteken zoeken gratis, eigenaar zoeken op kenteken, kenteken op naam zoeken, auto zoeken kenteken, naam bij kenteken zoeken, zoeken op kenteken auto